Обука во рамките на проектот “Препознавање, справување и превенција на насилство во училиштата“

Стручните соработници Марија Младеновска Димитровска и Славица Наумовска зедоа учество на обуката која се одржа во периодот од 17.05 до 19.05 во хотел Бисер во Струга на тема: “Препознавање, справување и превенција на насилство во училиштата“. Оваа обука е дел од активностите на проектот “Препознај, превенирај и примени мерки против насилство“ кој го спроведува Коалиција на младински организации СЕГА, а е финансиран од програмата за доделување грантови на проектот „Стратешки партнерства за развивање на социјална агенда за промени: „Препознај , почитивај и оставрувај права“ финансиран од ЕУ, спроведуван од Здружението за акција против насилство и трговија со луѓе Отворена Порта – Open Gate: La Strada Macedonia

Date

May 27, 2020

Category

Активности