Антим Атанасоски од I-12 билингвална гимназија финалист на Меѓународниот поетски фестивал “Литературни искри 2020”

Нашиот ученик Антим Атанасоски од I-12 билингвална гимназија, е избран во финалистите кои ќе конкурираат за Гран-при наградите на Меѓународниот поетски фестивал “Литературни искри 2020” што се одржува во Гостивар, кој ќе се одржи он-лајн на 24 мај 2020. Инаку фестивалот се одржува во чест на словенските просветители браќата свети Кирил и Методиј. Да му посакаме многу успех на нашиот Антим Атанасоски…

Date

May 15, 2020

Category

Активности, Наградени Ученици