Активности на Еколошката секција

Ученици од билингвалната паралелка I-12 од СОУ “Таки Даскало“, засадуваа цвеќина по повод хуманитарниот настан за денот на жената, којшто ќе биде одржан на 6-ти март (петок) 2020 во холот на училиштето. Засадените цвеќиња ќе бидат продавани, а потоа парите ќе се донираат. Настанот ќе биде организиран од страна на ученици од билингвалната паралелка и членови на еколошката секција. Исто така учениците од еколошката секција под менторство на професорката по биологија Флорида Кулевска, започна проект за компостирање. Овој проект ќе им е презентиран на сите други ученици од прва година којшто се гимназиско образование.

 

 

Date

May 16, 2020

Category

Активности, Гимназиско образование